{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

     EEN TOPEXPERT
AANVRAGEN ? Klik HIER

Intake

De KMO wordt door UNIZO Expert@Board telefonisch gecontacteerd. Op basis van de informatie zal UNIZO Expert@Board een expert voorstellen voor een intakegesprek. De KMO ontvangt het curriculum vitae van de expert.

Het intakegesprek (kostprijs € 360) houdt in:

  • De verplaatsingskosten van de expert
  • Een gesprek (gemiddeld ca. 2 uur) met de zaakvoerder 
  • Een degelijk uitgeschreven rapportering van dit onderhoud, waarin de expert de noden van het bedrijf in kaart brengt.
  • Een op maat van de onderneming uitgewerkt voorstel (offerte) tot expertisebegeleiding. Hierdoor kent de KMO vooraf de precieze kostprijs van de begeleiding.

 

Offerte

De KMO ontvangt van Expert@Board een gedetailleerde offerte met volgende inhoud:

  • Aantal uren dat zal gepresteerd worden
  • Korte correcte beschrijving van de aard van de prestaties
  • Datum offerte
  • Voorwaarden

De KMO ondertekent de offerte en bezorgt dit aan UNIZO Expert@Board: info@expertatboard.be.

 

KMO-portefeuille

Nadat Expert@Board de door de KMO ondertekende offerte heeft terug ontvangen, kan de KMO de procedure voor de KMO Portefeuille opstarten. Alle bedragen hieronder vermeld zijn exclusief BTW.

De KMO kan onmiddellijk zijn aandeel betalen van het bedrag (K.O. 60% en M.O. 70%) zonder BTW aan Sodexho. Pas hierna kan de opdracht gestart worden.

Kleine ondernemingen krijgen 40% subsidie met een jaarlijks maximum van €10.000 subsidiebudget (dus voor adviesopdrachten tot €25.000). Middelgrote ondernemingen krijgen 30% subsidie met een jaarlijks maximum van €15.000 subsidiebudget (dus voor adviesopdrachten tot €50.000).

Expert@Board maakt deel uit van de NV KMONET en is een -door de Vlaamse overheid- geregistreerde adviesverlener. Dus u kan via Expert@Board de KMO-Portefeuille gebruiken. Erkenningsnummer KMONET advies: DV.A215552.

Ondernemers uit Brussel kunnen geen beroep doen op de KMO-portefeuille, maar kunnen wel de premie aanvragen via www.economie-werk.brussels.

Alle info bij info@expertatboard.be of op 02 212 26 13.
zie ook http://www.vlaio.be/artikel/kmo-portefeuille-voor-ondernemers

 

Facturatie - betaling

De KMO stort bij aanvraag van de subsidie zijn aandeel op de wachtrekening Sodexho. De overheid betaalt het bedrag van de subsidie op dezelfde wachtrekening. 

Als de Expert@Board opdracht is uitgevoerd; zal de KMO in zijn KMO Portefeuille het netto-bedrag van de factuur toekennen aan zijn dienstverlener KMONET NV. De KMO betaalt het  BTW-bedrag van deze factuur rechtstreeks aan KMONET NV.

Na de beëindiging van de adviesopdracht ontvangt de KMO van Expert@Board een eindverslag en een factuur met het eindsaldo. De KMO betaalt een eventueel saldo dat niet gedekt is door de KMO portefeuille aan KMONET NV.

Voor langdurige opdrachten kan de KMO tussentijdse facturen van KMONET NV ontvangen. De KMO kent dan het bedrag toe aan KMONET NV (vanuit zijn KMO Portefeuille) en betaalt de BTW op deze tussentijdse factuur rechtstreeks aan KMONET NV.

 

Wat kan Expert@Board doen voor uw onderneming ?
Vul hieronder aan, verstuur en u hoort snel van ons.

U kan (niet verplicht) aanduiden welk type expert u zoekt :

U HEEFT EXPERTEN NODIG IN MEERDERE DOMEINEN ?
Dan kan u een beroep doen op de Unizo KMO-adviesraad.

Ontdek de KMO-adviesraad

 

Lees hier de verschillen tussen een Expert@Board, 
een KMO-adviesraad en een actieve Raad van Bestuur

KMO Adviesraad

Een initiatief van

unizo vzw

Partners in KMO-advies